Literaire Tocht 2020

ZB Planbureau

leder jaar nodigt ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland een auteur uit om een verhaal te schrijven over vrijheid en verdraagzaamheid.
De Literaire Tocht maakt deel uit van het programma Four Freedoms Door Het Jaar Heen. Rondom de vier vrijheden van Franklink D. Roosevelt worden het hele jaar door evenementen georganiseerd: lezingen, concerten, tentoonstellingen. Verschillende dingen die één ding gemeen hebben: ze vertellen een verhaal over vrijheid.?
 
De uitgave van 2020 mocht ik verzorgen. Een mooie opdracht. Pakkende covers om jongeren aan te spreken over deze belangrijke thema's. Dit jaar worden twee verhalen gebundeld in 1 boekje. Een flip-over boekje met twee covers.'Super Powers' is van auteur en journalist Natascha van Weezel. Over strijden tegen discriminatie, uitsluiting en antisemitisme. 'Zero' is geschreven door de Vlaamse auteur, opiniemaakster en journaliste Dalila Hermans. In haar werk strijdt ze tegen ongelijkheid, discriminatie en racisme. Ze illustreerde zelf de cover, prachtig.
naar boven  >